Blog: poznámky, postřehy, dojmy, komentáře

Pozvánka na venkovský večírek s bigbítem

5. 8. 2019,

Fish, Flesh, Field & Henry $, Bar u Emy, Lhotka, 10. srpna 2019

Dlouho jsem nehrál klasickej bigbít, naposledy snad se Zátorama. Teď hraju už asi rok s Fish, Flesh, Field & Henry $ jako druhý bubeník - to znamená na podiu dvě bicí soupravy, které někdy hrají úplně spolu, jindy se všelijak doplňují. Krom toho kytara a basa. Písně často jak ze 70. let, trochu psychedelie, trochu rokenrol, klidně k tanci.

Máte-li chuť na venkovský bigbítový večírek téhle kapely, vypravte se tuhle sobotu, 10. 8. 2019 do Lhotky, Bar u Emy (https://goo.gl/maps/UGsxE7T8hZhmkEqP7), do mého kraje, takřka do sousedství. Koncert začne zhruba kolem 19:30. Předkapela žádná, hrajeme jenom my. A to i za nepříznivého počasí, deště se netřeba bát. Na místě bude domácká atmosféra, pivko a jiné pití, ba asi i něco k snědku, jako u Emy obvykle. Můžete si tam sednout i tančit po zahradě.

Praktické info k dopravě: Bar u Emy je napůl cesty mezi Zadní Třebaní a Litní. Z nádraží v Třebani tam jste pěšky za půl až třičtvrtě hodiny (2,8km); vlaky mezi Třebaní a Prahou jezdí co půl hodiny/co hodinu (mimo špičku). Je také možné využít pojezd malým jednovagonovým vláčkem, který jede v 18h ze Zadní Třebaně (čeká na přípoj z Prahy) a svézt se po Zababově proslulé slepé koleji do zastávky Běleč (cca 5 minut) a poté dojít nějakých 12 minut (necelá 1km) pěšky k Emě... Zpátky jede vlak Běleč-ZT-Praha ve 22:25 (v Praze 23:12); ze Zadní Třebaně na Prahu pak poslední vlaky jedou 23:34 a 1:05. Pojedete-li autem, nelze vyloučit, ze ještě bude platit objížďka přes Svinaře a Hodyni (v Třebani se kope kanalizace); ale dost možná už půjde projet rovnou k Emě, slibují to tak.

Takže, nevíte-li co s letní sobotou, neváhejte. Je to tam fakt milé.



Obrázek z fotogalerií

Více viz Fotogalerie...

Nejbližší vystoupení/akce

9. 9. 2024 -

Zdeněk Konopásek: Angažovaná nezaujatost? Věda a politika v antropocénu

Přednáška na Letní škole CTS "Antropocén: Současný svět v transdisciplinární perspektivě", 2024 Praha

23. 9. 2024 -

Divadlo Vizita (Jičín)

Improvizované divadelní představení

24. 9. 2024 -

Jaroslav Dušek: Čtyři dohody (Voděrádky)

Divadelní představení

Více viz Kalendář...

Poslední publikace/nahrávky

KONOPÁSEK, Z. (2024): Ať spolu vědci dál nesouhlasí. In: Š. Kučera, ed: Jen další konec světa: 33 rozhovorů o antropocénu, "věku člověka", vedl Štěpán Kučera. Brno: Druhé město. Str. 116-122

kapitola v knize

NOČNÍ PTÁK (2024): Prach. Polí5

Digital album

ZDENĚK KONOPÁSEK & JAN ŠTOLBA (2024): Protorituál. Polí5

Digital album

Více viz Díla...

Osobní stránky Zdeňka Konopáska - http://zdenek.konopasek.net, technická realizace Jakub Konopásek ©